Kuře po vesnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Klobása - Čabajka
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 0.28 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1064 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 205.3 mg
  • Draslík 673.9 mg
  • Vláknina 1599.8 mg
  • Vitamín A 1599.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, umyjeme, rozřízneme napůl, opepříme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a máslem, položíme na sádlem vymaštěný pekáč a v horké troubě pečeme 30 minut. Upečené kuře vybereme z pekáče, omastek přecedíme na pánev, přidáme olej a na něm osmažíme na kolečka nakrájenu cibuli, klobásu, na plátky nakrájené žampiony, zakapeme kečupem, zalijeme vínem a chvilku podusíme.

  • 2

    Na talíř dáme podušenou směs a na ni položíme porci masa.

Komentáře k receptu