Kuře pečené po francouzsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Kuře
  • 120 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1212 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 315.8 mg
  • Draslík 921.9 mg
  • Vláknina 3254.8 mg
  • Vitamín A 3254.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s nasekanými bylinkami a česnekem.

  • 2

    Kuře omyjeme, osušíme a kůži u prsou uvolníme. Do vzniklého prostoru rozetřeme bylinkové máslo, do břišní dutiny kuřete vložíme omytý, vidličkou propíchaný citron a kuře zašijeme nebo svážeme na nožkách a křídlech.

  • 3

    Připravené kuře položíme na mřížku v pekáči. Bílé víno a větší část vývaru přelijeme přes maso, osolíme a opepříme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny.

  • 4

    Během pečení přeléváme kuře vypečenou šťávou, do které podle potřeby přilijeme trochu vína.

  • 5

    Upečené kuře vyjmeme z pekáče, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.

  • 6

    Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme zbylý vývar a povaříme do zhoustnutí. Podáváme zvlášť ke kuřeti.

Komentáře k receptu