Kuřecí roláda s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Játra vepřová
  • 120 g Máslo jihočeské
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Žemle tuková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1.2 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 374.7 mg
  • Draslík 803.8 mg
  • Vláknina 1988.3 mg
  • Vitamín A 1988.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, umyjeme a vykostíme. Maso rozložíme na alobal, pod fólií jemně naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Housku pokrájíme na kostky, zalijeme 1 dl kuřecího vývaru. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme. Žampióny také rozkrájíme na plátky, játra umyjeme, odblaníme, krájíme na větší kousky.

  • 3

    Do pánve vložíme 100 g másla, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přidáme játra a opékáme, aby se zatáhla. Vlijeme vývar, zalijeme vínem, přisypeme připravené žampióny, ty také chvilku podusíme, osolíme, dopepříme, přidáme zázvor a směs odstavíme. Na jiné pánvi rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce a za stálého míchání připravíme smaženici, kterou vmícháme do směsi v pánvi, přidáme namočené housky. Vše dobře promícháme a rozprostřeme na připravené maso, které pomocí alobalu zavineme do rolády. Do pekáče položíme nerezovou mřížku, na ni roládu, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut.

  • 4

    Upečenou roládu vyjmeme z trouby, necháme odpočinout, potom ji rozbalíme, šťávu z alobalu vlijeme do pekáče a roládu nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na talíře a poléváme šťávou.

Komentáře k receptu