Kuřecí bábovka a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 hrnek Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 449.8 mg
  • Vláknina 2495.2 mg
  • Vitamín A 2495.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme a na rozpáleném másle orestujeme s nasekanými feferonkami, cibulí a worcesterskou omáčkou. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Poté maso vykostíme a umeleme.

  • 2

    Na zbylé šťávě udusíme osolenou rýži. Když je téměř hotová, vsypeme jí polovinu do vymaštěné bábovkové formy. Vložíme maso a na něj dáme zbytek rýže. Zlehka upěchujeme a v mírně vyhřáté troubě chvíli zapečeme.

  • 3

    Hotovou bábovku vyklopíme na vyhřátý podnos, poprášíme muškátovým oříškem a doplníme zeleninou.

Komentáře k receptu