Kuře po židovsku s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka pohanková
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Houby čerstvé
  • 1000 g Kuře
  • 20 g Husí sádlo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 291.9 mg
  • Draslík 519 mg
  • Vláknina 2686.3 mg
  • Vitamín A 2686.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, umyjeme, osušíme. V misce smícháme dohromady oloupaný, prolisovaný česnek, sůl, mletou papriku, celé kuře důkladně potřeme a odložíme ho na celou noc do lednice. Po vyjmutí z lednice odřízneme křidélka a krk.

  • 2

    Do vroucí osolené vody v hrnci vsypeme pohanku, uvaříme ji doměkka. Hlívy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a na rozehřátém sádle osmažíme, aby byly měkké. V jiné pánvi na rozpáleném oleji do zlatova osmahneme na malé kousky nakrájenou cibuli.

  • 3

    Náplň: do uvařené vychladlé pohanky přidáme osmažené žampióny, přisypeme připravenou cibuli, na tenké a malé kousky nakrájenou papriku, rozklepneme celé vejce, nakonec podle chuti přisolíme opepříme, vše dobře promícháme.

  • 4

    Kuře naplníme připravenou pohankovou náplní, zašijeme, vložíme na pekáč, v horké troubě pečeme 120 minut. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a kropíme vodou.

  • 5

    Upečené kuře přeložíme z pekáče do středu oválné mísy, posypeme nasekanou petrželovou nati, mísu položíme na sváteční stůl a nabízíme.

Komentáře k receptu