Kuřecí játra po židovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Játra kuřecí
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 892.2 mg
  • Draslík 543.6 mg
  • Vláknina 331.8 mg
  • Vitamín A 331.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na kousky a promícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletou paprikou. V pánvi na rozpáleném oleji játra zprudka opečeme a zalijeme vejci rozšlehanými s vínem. Krátce zapečeme.

  • 2

    Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

Komentáře k receptu