Studená kuřecí pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Kuře
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 201.4 mg
  • Draslík 197.1 mg
  • Vláknina 170 mg
  • Vitamín A 170 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé kuře rozčtvrtíme a čtvrtky uvaříme ve slané vodě s cibulí, vývar slijeme přes cedník a uložíme. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Mezitím uvaříme natvrdo vejce, naklepneme je, prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem. Vzniklou řídkou omáčku za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud nezhoustne. Do horké omáčky zašleháme žloutky a necháme ji vychladnout.

  • 4

    Vychladlou omáčku přendáme do mixeru, přidáme nakrájené kuřecí maso a dohladka umixujeme. Přelijeme do mísy, přidáme chilli koření, osolíme, pěnu ještě ručním šlehačem našleháme a dáme do lednice na 10-15 minut rozležet. Pak ušleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do pěny a opět vrátíme do ledničky.

  • 5

    Z veky nakrájíme slabé plátky, na které pomocí mikrotenového sáčku s ustřiženým rohem nebo zdobícího sáčku naneseme pěnu.

  • 6

    Chlebíčky ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme.

Komentáře k receptu