Kuře se zeleninou po burgundsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 150 g Petržel kořen
  • 200 g Hrachové lusky
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1374 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 358 mg
  • Draslík 1412.5 mg
  • Vláknina 8291.3 mg
  • Vitamín A 8291.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Středně velké kuře rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel a vykostíme. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme celer s petrželí, vyloupeme hrachové lusky a nasekáme pažitku.

  • 2

    Kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme a po obou stranách v kastrole na sádle dorůžova osmahneme. Přeložíme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.

  • 3

    Do tuku v kastrole dáme zpěnit cibuli, přidáme mouku, zasmahneme ji, zásmažku zalijeme červeným vínem s vodou a metličkou prošleháme. Omáčku osolíme a opepříme, vrátíme opečené maso, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.

  • 4

    Mezitím ve slané vodě uvaříme nakrájenou zeleninu s hráškem, scedíme ji a přidáme do omáčky, do které ještě přimícháme máslo.

  • 5

    Hotové maso přendáme na ohřáté talíře, posypeme sekanou pažitkou a přelijeme zeleninovou omáčkou.

Komentáře k receptu