Kuře po baskicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 g Paprika zelená
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 1 ks Rajčata
  • 12 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 155.6 mg
  • Draslík 1396.1 mg
  • Vláknina 2093.5 mg
  • Vitamín A 2093.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a jádřince a nakrájíme na nudličky. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku nasekáme na jemno.

  • 2

    V kastrolu zahřejeme máslo, vložíme na něj porce kuřete a opečeme. Přidáme šalotky, nakrájená rajčata a papriky. Zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme 40 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu