Louisianské kuře s rýží

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1300 g Kuře
  • 500 g Rýže
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 20 ks Olivy
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1075 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1432 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 243.8 mg
  • Draslík 1098.3 mg
  • Vláknina 6128.3 mg
  • Vitamín A 6128.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střední kuře dobře omyjeme, osušíme, částečně vykostíme a rozdělíme na 8 porcí. Z paprik a chilli papriček odstraníme stopky a semena, papriky nakrájíme na větší kusy, papričky nadrobno posekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme na půl minuty rajčata, pak je oloupeme a nakrájíme na centimetrové kostky. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.

  • 2

    Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme olej. Porce kuřete osolíme, lehce poprášíme cayenským pepřem a opepříme. Potom je opečeme po obou stranách po 5 minutách do zlatohněda a přendáme je na talíř. Ve výpeku pak 4 minuty restujeme papriky, hotové je vyndáme z pánve a odložíme. Pak na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme papričky, rajčata, bílou dlouhozrnnou rýži, mletou papriku s 1,5 lžičky soli a za stálého míchání vše 2 minuty opékáme.

  • 3

    Směs na pánvi pak zalijeme horkým drůbežím vývarem, 10 minut při nižší teplotě povaříme, vložíme kuře s paprikami, přikryjeme a asi 20 minut dusíme do změknutí rýže.

  • 4

    Porce na talíři ozdobíme rozčtvrcenými vypeckovanými olivami a pokapeme tabascem.

Komentáře k receptu