Kuře ze žampióny a smetanou
Suroviny
- 1 ks Citrony
- 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Kuře
- 0.1 l Víno bílé
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1 šálek Žampiony čerstvé
- 1 šálek Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2032 kcal
- Sacharidy 192 g
- Tuky 86 g
- Sodík 97203 mg
- Bílkoviny 112 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 448.3 mg
- Draslík 994.9 mg
- Vláknina 19671 mg
- Vitamín A 19671 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Následně porce opatrně opečeme na horkém másle.
-
2
Zvlášť podusíme žampióny a cibulky na kousku másla. Podlijeme je pouze mírně.
-
3
Opečené kuře dáme do kastrolu, přilijeme šťávu z hub a cibulek, víno a dusíme zhruba 15 minut. Následně přilijeme ke kuřeti smetanu se zakvedlanou polohrubou moukou a dusíme ještě 10 minut.
-
4
Jakmile je maso měkké, do omáčky přilijeme žloutek rozmíchaný v troše sladké smetany, řádně rozmícháme, již nevaříme.
-
5
Kuře podáváme obložené dušenými houbami s cibulkami.
-
6
Jako přílohu podáváme rýži.