Kuřecí náplň s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 25 g Houby sušené
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 236.1 mg
  • Draslík 494.8 mg
  • Vláknina 1061.3 mg
  • Vitamín A 1061.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme do studené vody na 30 minut. Očištěná kuřecí játra, oloupanou šalotku a vymačkané houby nakrájíme na kousky. Játra zprudka opečeme na másle, osolíme, opepříme a vyjmeme. Na výpeku osmahneme šalotku a houby. Přidáme šalvěj, přilijeme portské a necháme přejít varem.

  • 2

    Asi polovinu směsi rozmixujeme s játry, přidáme zbylou směs, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vše promícháme. Necháme v chladu 30 minut rozležet.

Komentáře k receptu