Předkrm crostini alla fiorentina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Játra kuřecí
  • 125 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 plátek Ančovička - filety
  • 1.5 dl Víno červené
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 230.7 mg
  • Draslík 289 mg
  • Vláknina 3585 mg
  • Vitamín A 3585 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a smažíme 5 minut, aby cibule změkla. Mezitím propláchneme a osušíme kuřecí a telecí játra a nakrájíme na nudličky. Smažíme několik minut, aby se osmažila po všech stranách.

  • 2

    Přilijeme polovinu vína a vaříme, dokud se polovina nevypaří. Poté přidáme zbylé víno, polovinu petrželky, rajčatový protlak, ančovičky, vývar, sůl a pepř. Zakryjeme pánev pokličkou a povaříme za občasného míchání 20 minut.

  • 3

    Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme na hrubší kaši. Vrátíme ji do pánve, přidáme kapary, máslo, zbývající petrželku a prohřejeme, aby se máslo rozpustilo.

  • 4

    Směs dáme do mísy a podáváme horkou např. na topinkách.

Komentáře k receptu