Penne s kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 350 g Játra kuřecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Pomeranče
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 120 ml Víno červené
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 320.5 mg
  • Draslík 296.8 mg
  • Vláknina 1583.3 mg
  • Vitamín A 1583.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a udržujeme teplé. Kuřecí játra začistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na másle cibuli doměkka. Přidáme drcený česnek, kuřecí játra, pomerančovou kůru a bobkové listy a mícháme asi 3 minuty. Potom játra děrovanou naběračkou vyjmeme. Do hrnce nalijeme červené víno, rajčatový protlak a smetanu, zamícháme a zredukujeme.

  • 3

    Do omáčky vložíme kuřecí játra a prohřejeme je. Osolíme a opepříme. Na talíře upravíme těstoviny a přelijeme játrovou omáčkou.

Komentáře k receptu