Penne se špenátem a stiltonem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 90 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 90 g Stilton
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 917 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 157.3 mg
  • Draslík 380.6 mg
  • Vláknina 2442 mg
  • Vitamín A 2442 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle restujeme nadrcený česnek 1 minutu. Přilijeme smetanu, podusíme 2-3 minuty a nakonec vmícháme rozšlehané vejce.

  • 3

    Očištěné, nakrájené houby krátce podusíme ve vlastní šťávě a vmícháme do smetanové směsi. Potom přidáme uvařené penne, promícháme a prohřejeme. Dále přidáme omytý, nakrájený špenát, rozdrobený sýr, špetku muškátového oříšku a podle chuti mírně osolíme a opepříme. Vše zlehka promícháme.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu