Hříbkové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 42 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Cibule
  • 40 ks Hříbky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 255.6 mg
  • Draslík 9627 mg
  • Vláknina 30800 mg
  • Vitamín A 30800 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kloboučky hříbků očistíme. Omyté kuřecí maso a játra nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a oddělíme od sebe vrstvy.

  • 2

    Vše napichujeme střídavě na špejle nebo na jehly a špízy smažíme na pánvi na oleji po všech stranách. Po usmažení osolíme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře k receptu