Bylinková kuřecí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Estragon
  • 10 g Kerblík
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 cl Dolin - Vermouth
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 452.9 mg
  • Draslík 1098.1 mg
  • Vláknina 1597.5 mg
  • Vitamín A 1597.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.

  • 2

    Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Také bylinky, petrželku, pažitku, kerblík, estragon a bazalku nasekáme najemno.

  • 3

    V hluboké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm kuřecí játra. Potom je vyjmeme a dáme stranou. Slijeme tuk z pánve a vložíme na ni máslo, které rozehřejeme. Vložíme na máslo šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme vermut, smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme opečená játra, nasekané bylinky a ještě prohřejeme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu