Minestrone s kuřecím masem a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí křídla
  • 50 g Těstoviny Rigatoni
  • 50 g Sýr Ricotta
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 122.2 mg
  • Draslík 1077.7 mg
  • Vláknina 36250.2 mg
  • Vitamín A 36250.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části rozdělená kuřecí křídla vložíme do kastrolu společně s nakrájenou cibulí, mrkví, a celerem. Přysypeme petržel, tymián, sůl a zrníčka černého pepře. Na konec rozdrobíme kostku slepičího bujónu, zalijeme 1,5 l studené vody a uvedeme do varu.

  • 2

    Pod poklicí necháme vařit 60 minut, poté kastrol odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Vodu scedíme přes síto do čistého kastrolu.

  • 3

    Z kostí obereme všechno maso, nakrájíme ho na malé kousky a odložíme stanou. Kosti a zeleninu odstraníme.

  • 4

    Čistý vývar uvedeme opět do varu, přidáme těstoviny a vaříme 7 minut.

  • 5

    Mezitím odstraníme zeleninu a z kostí obereme maso. Nakrájíme ho na malé kousky, které nakonec vložíme zpět do polévky a necháme prohřát

  • 6

    Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme posypanou sýrem Ricotta.

Komentáře k receptu