Kořeněná křidélka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí křídla
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Zázvor mletý
  • 5 g Kurkuma
  • 10 g Skořice mletá
  • 200 g Paprika žlutá
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Jogurt bílý
  • 40 ml Med včelí
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 70 ml Limetková šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 155.8 mg
  • Draslík 620.2 mg
  • Vláknina 5965 mg
  • Vitamín A 5965 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Kuřecí křídla narovnáme do mělké mísy a zalijeme marinádou tak, aby byla ponořená. Zakryté necháme 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Mezitím papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a 1O minut ogrilujeme za častého obracení. Hotové necháme vychladnout a vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme se sójovou omáčkou, pepřem a koriandrem a uložíme do chladna.

  • 3

    Marinované maso napícháme na špízové jehly a opékáme na grilu, průběžně otáčíme a natíráme marinádou. Hotové ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s paprikovým dipem.

Komentáře k receptu