Jamajská marinovaná křidélka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí křídla
  • 30 g Zázvor
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Kardamom
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Muškátový květ
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 ks Limetka
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.43 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 454.1 mg
  • Vláknina 14529 mg
  • Vitamín A 14529 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i česnek, nahrubo chilli papričky zbavené semínek a vymačkáme šťávu ze 2 limetek. Vše dáme do mixeru, přilijeme olivový olej s portským vínem, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a 30 vteřin mixujeme. Poté přidáme směs koření (hřebíček mletý, muškátový květ, nové koření celé, zázvor mletý, kardamom, kousek celé skořice) a marinádu ještě krátce rozmixujeme.

  • 2

    Omytá a osušená kuřecí křidélka dáme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme, křidélka necháme dvě hodiny marinovat.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 220 °C, křidélka vyjmeme z marinády a rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech uložíme do trouby a pečeme asi 20 minut do zlatohněda, až budou křupavá. Zatím co se křidélka pečou, rozkrájíme limetku na půlměsíčky.

  • 4

    Horká upečená křidélka podáváme obložená plátky limetky.

Komentáře k receptu