Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mandle plátky
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 522.2 mg
  • Vláknina 1215.5 mg
  • Vitamín A 1215.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a poprášíme kari kořením.

  • 2

    Maso vložíme na rozehřáté máslo a olej spolu s jemně nakrájenou cibulí, krátce vše osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přilijeme vývar, přidáme plátky mandlí a smetanu. Rozmícháme, chvíli povaříme, nakonec podle chuti osolíme.

  • 3

    Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu