Orleánská vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Lanýž
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 318.5 mg
  • Draslík 339.6 mg
  • Vláknina 4866.7 mg
  • Vitamín A 4866.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. V topinkovači upečeme topinky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky a lanýže pokrájené na proužky. Orestujeme dvě minuty.

  • 3

    Do husté smetany vmícháme několik lžic drůbežího vývaru.

  • 4

    Na servírovací talíř položíme topinky, na každou dáme několik kousků kuřecího masa a přelijeme ochucenou smetanou. Na to položíme vejce, na každé dáme proužek lanýže a zalijeme lžící smetany.

  • 5

    Podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu