Kuře s paprikami a omáčkou hoisin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 50 g Paprika zelená
  • 50 g Paprika červená
  • 25 g Omáčka Hoisin
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 50 ml Víno rýžové čínské
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 64.2 mg
  • Draslík 598.9 mg
  • Vláknina 3350 mg
  • Vitamín A 3350 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naložíme proužky kuřecího masa se solí, troškou kukuřičného škrobu a zalijeme vodou. Ponecháme 30 minut odpočinout. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a opečeme kuřecí maso. Hotové maso přendáme na nahřátý talíř a wok umyjeme.

  • 2

    Zeleninu nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Na pánvi nebo ve woku rozehřejme zbývající olej, přidáme česnek, omáčku hoisin, nakrájenou zeleninu a žampiony. Za stálého míchání opékáme na středním ohni 2 minuty a potom přidáme odložené kuřecí maso, cukr, sůl, pepř, chilli, sojovou omáčku.

  • 3

    Pokrm 3 minuty zahříváme a na závěr ho zahustíme kukuřičným škrobem rozpušténým v rýžovém vínu. Podáváme s vařenými nudlemi.

Komentáře k receptu