Kuřecí maso se zeleninou a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Hrášek
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 400 g Rýže dušená
  • 120 g Baby kukuřice
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 70 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 plátek Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 963.8 mg
  • Vláknina 10082 mg
  • Vitamín A 10082 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme nakrájenou cibulku, tři plátky zázvoru, dva prolisované stroužky česneku a 40 ml oleje. Kostičky kuřecího masa vložíme do směsi a necháme ho tři hodiny marinovat.

  • 2

    Na 20 ml oleje ve wok pánvi smažíme nakrájenou cibuli dvě minuty. Přidáme ostatní zeleninu na kousky kromě okurky. Po třech minutách přidáme i oloupanou okurku bez semínek, sójovou omáčku, cukr a bazalku.

  • 3

    Maso osmažíme na wok pánvi na oleji a podáváme ho se zeleninou a rýží.

Komentáře k receptu