Kuře na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 7 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 3 g Zázvor celý
  • 5 g Pepř bílý
  • 100 ml Kečup
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Olej sezamový
  • 20 ml Víno rýžové čínské
  • 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 100 ml Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1523 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 363.7 mg
  • Vláknina 2995 mg
  • Vitamín A 2995 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, rýžové víno, sůl, pepř, a sezamový olej. Všechny přísady dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut uležet v lednici.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci ohřejeme ocet, osladíme, přidáme kečup a 2 lžíce sójové omáčky a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.

  • 3

    Na hluboké pánvi opečeme kuřecí maso, které jsme vyjmuli z marinády a odstavíme.

  • 4

    V pánvi Wok rozehřejeme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájený zázvor a česnek dokud nezačnou vonět, přidáme papriku a mrkev nakrájené na proužky, cibuli nadrobno a nakonec, když zelenina zesklovatí, přidáme maso a připravenou omáčku.

  • 5

    Servírujeme nejlépe s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Komentáře k receptu