Kuře se sezamovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 50 g Sezam - semena
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Nudle pohankové
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 ml Olej sezamový
  • 1 dl Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1989 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 847.4 mg
  • Vláknina 5737.5 mg
  • Vitamín A 5737.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na plátky a každý silně potřeme omáčkou terijaki, zakryjeme a necháme 10 minut marinovat.

  • 2

    Pohankové nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Na rozpálené grilovací pánvi ogrilujeme marinované maso z obou stran doměkka, průběžně potíráme marinádou.

  • 4

    Mezitím v rozehřátém oleji sezamovém oleji orestujeme uvařené nudle a odstavíme. Vmícháme sezam a posekanou petrželku, osolíme, opepříme.

  • 5

    Servírujeme s plátky ogrilovaného masa.

Komentáře k receptu