Čínský mix-gril

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Brambory
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 150 g Květák
  • 5 g Med včelí
  • 60 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Zázvor celý
  • 80 g Cibulka jarní
  • 500 g Zelí čínské
  • 20 ml Olej olivový
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 685.8 mg
  • Vláknina 5360.3 mg
  • Vitamín A 5360.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si zeleninu včetně brambor a promícháme ji se sójovou omáčkou, medem, solí, pepřem a zázvorem. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Naložíme je do směsi soli, pepře, citronové šťávy a oleje. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Gril nastavíme na středně vysokou teplotu. Mřížku potřeme olejem. Na mřížku položíme maso a na grilovací desku připravenou zeleninu. Kuře na grilu otáčíme. Maso grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Zeleninu otáčíme a potíráme směsí medu a sójové omáčky.

  • 3

    Hotová zelenina by měla zůstat mírně křupavá. Hotové maso a zeleninu klademe na servírovací talíř a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu