Kuřecí prsa se slaninou v bramboráku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 900 g Brambory
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 7 stroužek Česnek
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 833 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 1397.2 mg
  • Vláknina 15303 mg
  • Vitamín A 15303 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. 5 stroužků česneku prolisujeme.

  • 2

    Brambory v míse je smícháme se solí, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou a pepřem a umícháme polotuhé těsto.

  • 3

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a ty potřeme zbylým prolisovaným česnekem.

  • 4

    Každý jednotlivý plátek masa obalíme plátkem anglické slaniny, zachytíme párátkem, namočíme do bramborového těsta a smažíme dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu