Cannelloni plněné kuřecí směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Mrkev kořen
  • 250 g Rajčata
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 30 g Olivy černé
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 100 g Petržel kořen
  • 250 g Cannelloni
  • 30 ml Olej olivový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Víno bílé
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 92.1 mg
  • Draslík 587.9 mg
  • Vláknina 6834.5 mg
  • Vitamín A 6834.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu a cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Maso pokrájíme najemno. Zapékací mísu vymažeme máslem. Smetanu smícháme s olivami, strouhaným parmezánem a rajčaty.

  • 2

    Olej rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu a cibuli, vše restujeme dozlatova. Poté vmícháme pokrájené maso a restujeme dalších 8 minut. Přilijeme víno, přidáme provensálské koření a necháme prohřát. Takto připravenou směs odstavíme z plotny, necháme vychladnout, osolíme a opepříme dle potřeby a poté plníme do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplníme neuvařené těstoviny masovou směsí. Plněné cannelloni naskládáme do zapékací mísy.

  • 3

    Vše přelijeme rajčatovou omáčkou a dáme péct na 25 minut při 180°C.

Komentáře k receptu