Kuřecí maso v kefíru

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 10 g Flora light
  • 20 g Hořčice
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Mléko kefírové
  • 15 ml Omáčka sójová
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 409.2 mg
  • Vláknina 1345 mg
  • Vitamín A 1345 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do misky nalijeme kefír, přidáme hořčici, sojovou omáčku, česnek, promícháme a plátky masa do této směsi namočíme. Necháme uležet.

  • 3

    Pekáček vymažeme Florou, položíme do něj okapané plátky masa, vložíme do trouby a zprudka zapečeme. Pečeme asi 15 - 20 minut.

  • 4

    Plátky masa rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Komentáře k receptu