Kuře s burgundskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1.77 ml Olej olivový
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 dl Víno červené
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1387 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 185.5 mg
  • Draslík 1257.7 mg
  • Vláknina 3238.3 mg
  • Vitamín A 3238.3 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpeku zpěníme cibuli nadrobno a vše vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na později.

  • 2

    Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a poprášíme moukou, vložíme na výpek v pánvi a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme tymián, bobkový list a zalijeme brandy. K masu vrátíme opečenou cibuli a slaninu, podlijeme vínem a zakryté hodinu necháme dusit na mírném ohni. Vyjmeme bobkový list i maso, šťávu dosolíme a dopepříme, necháme povařit pár minut, aby se tekutina zredukovala. Vrátíme maso zpět a porce podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou petrželky.

Komentáře k receptu