Citronové kuře s pečenými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2000 g Brambory
  • 100 g Olivy nakládané
  • 80 g Mandle
  • 140 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Kuřecí prsa
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 985 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 294 mg
  • Draslík 2288.1 mg
  • Vláknina 17771.5 mg
  • Vitamín A 17771.5 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Rozmícháme 100 ml olivového oleje s oloupaným, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a 2 lžícemi lístků tymiánu. Nálevem zalijeme maso a necháme asi 1 hodinu v chladničce. Občas promícháme.

  • 2

    Oloupané brambory podélně rozpůlíme, potřeme je zbylým olejem a posypeme zbylým tymiánem. Osolíme, opepříme a rozložíme je na plech řeznou plochou dolů.

  • 3

    Připravené maso vložíme do pekáče a obložíme dílky omytého citronu, olivami a oloupanými mandlemi. Zakapeme zbylým nálevem.

  • 4

    Brambory a kuře pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu