Krkonošské kuře na ořechách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 0.5 dl Med včelí
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 690.4 mg
  • Vláknina 4202.5 mg
  • Vitamín A 4202.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy nastrouháme a odložíme do misky. Kuřecí stehna a prsa osolíme a opepříme.

  • 2

    Ve větším rendlíku rozpálíme máslo s olejem a maso z každé strany osmažíme. Pak maso pomalu podlijeme bílým vínem. Když se vytvoří pára, přilijeme 2 dl vody, rendlík zakryjeme pokličkou a maso dusíme při mírné teplotě doměkka. Během dušení maso poléváme šťávou, popřípadě dolijeme vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme na talíř a do šťávy přimícháme ořechy. Pomalu je vaříme asi 3-5 minut, pak maso vrátíme zpět a společně povaříme dalších 5 minut a podáváme.

Komentáře k receptu