Kuřecí stehna v mandlovém kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 50 g Řeřicha
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 754.8 mg
  • Vláknina 11757.2 mg
  • Vitamín A 11757.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 10.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek utřeme se solí, mandle spaříme, oloupeme a umeleme.

  • 2

    Z kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, rozkrojíme je napůl, potřeme česnekem utřeným se solí a odložíme je stranou.

  • 3

    Mleté mandle smícháme se solí, mletou paprikou a cayenským pepřem.

  • 4

    Porce kuřete potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v mandlové směsi.

  • 5

    Rozehřejeme troubu na 200 °C. Porce kuřete rozložíme na rošt, který vložíme do rozehřáté trouby a pod který dáme plech na zachycení šťávy, která při pečení z kuřete může vytékat. Pečeme cca 45 minut, dokud maso není hotové.

  • 6

    Ozdobíme plátky citrónu a řeřichou, podáváme studené s chlebem nebo tousty nebo teplé s pečenými bramborami a dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu