Kuřecí maso se žampiony a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 80 g Olej olivový
  • 100 g Pomeranče
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 900 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Olivy nakládané
  • 1600 g Kuřecí stehna
  • 80 g Rozinky tmavé
  • 750 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1105.2 mg
  • Vláknina 8577.5 mg
  • Vitamín A 8577.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pomeranč omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, přiložíme osolená a opepřená kuřecí stehna, osmažíme ze všech stran. Stehna vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, orestujeme, k cibuli vrátíme stehna, podlijeme bílým vínem, přidáme česnek, plátky oliv, žampiony, pomeranč, scezená rajčata, rozinky, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, osolíme i opepříme podle chuti, přidáme mletou papriku, hrnec zakryjeme a hodinu dusíme.

  • 2

    Během dušení se maso oddělí od kostí, vyndáme je, kuřecí pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu