Zapékané kuřecí maso se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 106.9 mg
- Draslík 1350.2 mg
- Vláknina 9469.5 mg
- Vitamín A 9469.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky. 
- 
                                2Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme. 
- 
                                3Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny. 
- 
                                4Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        