Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 8101 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 79.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev doplníme vodou ma množství 400ml. Nálev můžeme podle chuti přisolit nebo dokyselit. 
- 
                                2Potom nálev nalijeme do hrnce, vmícháme bílou práškovou želatinu a necháme chvíli bobtnat. 
- 
                                3Do dvou mističek dáme na dno čtvrtku vařeného vejce, polovinu okapané zeleniny a polovinu na kostičky nakrájené šunky. 
- 
                                4Za stálého míchání zahřejeme nálev s želatinou na teplotu asi 60°C - nesmí se vařit. Nalijeme na dno misek, přidáme zbylé vejce, zeleninu a šunku. Dolijeme zbylým nálevem. 
- 
                                5Aspik necháme 6 hodin tuhnout v chladničce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        