Slepice po čínsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Slepice
 - 1 špetka Glutasol
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 0.5 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 šálek Hrášek mražený
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 607 mg
 - Bílkoviny 121 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 370.9 mg
 - Draslík 1101.6 mg
 - Vláknina 6551 mg
 - Vitamín A 6551 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření necháme maso ve vývaru prochladnout, vykostíme je a nakrájíme na hranolky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli zpěníme na oleji ve velké pánvi, přidáme maso a smažíme 2 minuty. Přilijeme naběračku vývaru ze slepice, přidáme zázvor, tymián, Glutasol, sójovou omáčku, hrášek, česnek, cukr a dusíme ještě 4 minuty. Nakonec vmícháme Solamyl rozmíchaný ve 2 lžících vody a podusíme 1 minutu.