Slepičí kaldoun
Suroviny
- 10 g Cibule
 - 100 g Kuřecí drůbky
 - 20 g Celer řapíkatý
 - 20 g Petržel kořen
 - 20 g Olej rostlinný
 - 60 g Játra drůbeží
 - 20 g Strouhanka
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Mrkev kořen
 - 30 g Květák
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 253.7 mg
 - Draslík 441 mg
 - Vláknina 4763 mg
 - Vitamín A 4763 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné drůbky bez jater zalijeme studenou vodou, přidáme, pepř, nové koření, sůl a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a za občasného míchání dobře provaříme.
 - 
                                3
Rozetřená játra promícháme se strouhankou, hrubou moukou, vejcem, třeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a pokrájenou cibulí a vytvarujeme do menších nočků.
 - 
                                4
Přidáme zvlášť uvařené játrové nočky, drobně pokrájené maso z drůbků, krátce povaříme a ozdobíme pažitkou.