Slepičí huspenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Slepice
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Vepřové nožičky
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1438 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 1044 mg
  • Bílkoviny 164 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 540 mg
  • Draslík 1913.1 mg
  • Vláknina 39786.6 mg
  • Vitamín A 39786.6 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové nožičky dobře očistíme a umyjeme.

  • 2

    Slepici bez krku a vnitřností též dobře očistíme, umyjeme a dáme společně s nožičkami do většího hrnce. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit.

  • 3

    Přidáme kořenovou polévkovou zeleninu, cibuli, česnek, celý pepř, bobkový list a sůl. Vaříme minimálně 3 hodiny, až se maso odděluje od kosti. Uvařenou slepici a nožičky opatrně vyndáme z vývaru.

  • 4

    Maso ze slepice použijeme bez kůže a nakrájíme je na menší kousky.

  • 5

    Pokud na nožičkách je libové maso, tak je též nakrájíme a smícháme se slepičím masem, které rozdělíme do 6 hlubších misek a zalijeme scezeným čistým vývarem.

  • 6

    Misky s huspeninou dáme ztuhnout do lednice nebo na chladné místo.

  • 7

    Podáváme studené.

  • 9

Komentáře k receptu