Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí
Suroviny
- 150 g Houby čerstvé
 - 5 g Masox
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 5 ks Nové koření celé
 - 4 ks Feferony
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Kari koření
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.5 kg Slepice
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 185 mg
 - Draslík 737.5 mg
 - Vláknina 5241.7 mg
 - Vitamín A 5241.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením.
 - 
                                3
Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev.
 - 
                                4
Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem.