Gold polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 150 g Mrkev kořen
  • 200 g Petržel kořen
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 40 g Petržel - nať
  • 10 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 778.2 mg
  • Vláknina 5410.6 mg
  • Vitamín A 5410.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek spolu s cibuli oloupeme, do misky dáme mrkev, petržel, celer oškrábeme, umyjeme, všechnu zeleninu nakrájíme na čtvrtky a přidáme do misky k cibuli a česneku.

  • 2

    Celou slepici důkladně očistíme, omyjeme, položíme ji do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut. Potom do slepičího vývaru vložíme připravenou zeleninu kromě cibule. Cibuli nakrájíme na malé kousky, v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vsypeme ji do vařící se polévky, přidáme celý pepř, polévku ještě povaříme tak dlouho, až bude maso měkké. Před dovařením polévku podle vlastní chutě osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Uvařenou zlatou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu