Dušená slepice po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 222 mg
 - Draslík 698.9 mg
 - Vláknina 3748.3 mg
 - Vitamín A 3748.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 10.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici rozporcujeme, každou porci dobře pod tekoucí studenou vodou omyjeme, posypeme solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, na něm osmažíme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli, potom opečeme připravené porce slepice, posypeme moukou, vše zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 120 minut.
 - 
                                3
Měkké porce slepice rozdělíme na talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.