Slepice s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 1500 g Slepice
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 315.5 mg
  • Draslík 1000.2 mg
  • Vláknina 4037 mg
  • Vitamín A 4037 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a podusíme na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s mletou paprikou. Během dušení mírně podléváme.

  • 2

    Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou a provaříme. Potom omáčku přecedíme přes jemný cedník.

  • 3

    Slepici vložíme zpět do omáčky, přidáme podušené houby nakrájené na plátky a vše provaříme.

Komentáře k receptu