Slepice vařená se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Tymián čerstvý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 618.3 mg
  • Vláknina 4918.3 mg
  • Vitamín A 4918.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou slepici vložíme do velkého hrnce a zalijeme ji vodou. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme je na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Slepici přivedeme k varu. Odebereme pěnu z povrchu vody a přidáme ke slepici nakrájenou zeleninu včetně cibule. Osolíme, opepříme a přidáme do hrnce ještě tymián. Vaříme 2,5 hodiny. Pak vpíchneme vidličku do vnitřní strany slepičího stehna. Pokud z něj vytéká šťáva, je to znamení, že je uvařená.

  • 3

    Slepici vyndáme, rozporcujeme a servírujeme jako dietní jídlo.

Komentáře k receptu