Slepičí majonéza studená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 200 g Majonéza
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 ks Slepice
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 141.7 mg
  • Draslík 496.7 mg
  • Vláknina 3166.7 mg
  • Vitamín A 3166.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem uvaříme ve 2 litrech osolené vody půl slepice a čtvrtku oloupaného celeru. Uvařenou slepici scedíme a vykostíme.

  • 2

    Druhý den slepičí maso i celer nakrájíme na malé kostičky, přes cedník spaříme na drobno pokrájenou oloupanou cibuli. Dále oloupeme velké jablko, zbavíme ho semen, nakrájíme na kostičky, nakonec ušleháme šlehačku.

  • 3

    V míse rozmícháme majonézu se solí, octem, cukrem a pálivou paprikou, přidáme slepičí maso, celer s jablkem, dobře vše promícháme. Do směsi lehce vmísíme ušlehanou šlehačku, odložíme přikryté do ledničky alespoň na 2 hodiny rozležet.

  • 4

    Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Komentáře k receptu