Slepičí majonéza studená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 583 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 141.7 mg
 - Draslík 496.7 mg
 - Vláknina 3166.7 mg
 - Vitamín A 3166.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem uvaříme ve 2 litrech osolené vody půl slepice a čtvrtku oloupaného celeru. Uvařenou slepici scedíme a vykostíme.
 - 
                                2
Druhý den slepičí maso i celer nakrájíme na malé kostičky, přes cedník spaříme na drobno pokrájenou oloupanou cibuli. Dále oloupeme velké jablko, zbavíme ho semen, nakrájíme na kostičky, nakonec ušleháme šlehačku.
 - 
                                3
V míse rozmícháme majonézu se solí, octem, cukrem a pálivou paprikou, přidáme slepičí maso, celer s jablkem, dobře vše promícháme. Do směsi lehce vmísíme ušlehanou šlehačku, odložíme přikryté do ledničky alespoň na 2 hodiny rozležet.
 - 
                                4
Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.