Dušená slepice s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 300 g Houby čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1208 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1355 mg
  • Bílkoviny 129 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 404.5 mg
  • Draslík 1878.7 mg
  • Vláknina 11266.2 mg
  • Vitamín A 11266.2 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici zbavenou páteře, velkých kostí a konců křídel rozdělíme na 8 dílů. Nadrobno nakrájíme slaninu, kterou ve velkém kastrole necháme zesklovatět. Přidáme kousky slepice, které opečeme ze všech stran a odložíme je do tepla. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, necháme jí na výpeku zpěnit, zaprášíme hladkou mouku a necháme ji zasmahnout. Přilijeme 400 ml teplé vody, metlou ji rozšleháme na řídkou omáčku, osolíme, opepříme a přidáme slepičí maso. Kastrol přikryjeme poklicí a slepici pomalu dusíme doměkka.

  • 2

    Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme a pak osolíme a doměkka podusíme.

  • 3

    Kusy dušené slepice rozdělené na talířích pokryjeme houbami, přelijeme omáčkou a servírujeme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu