Tadžický plov se slepicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 144 g
 - Sodík 914 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 470.1 mg
 - Vláknina 7170 mg
 - Vitamín A 7170 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na másle dozlatova společně opečeme drobně nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. K opečené zelenině pak přidáme vykostěné a na menší kousky nakrájené maso a drůbky z vařené slepice, na kousky nakrájená syrová drůbeží játra a krátce podusíme.
 - 
                                2
Potom maso zasypeme dobře propranou rýží, osolíme, zalijeme horkým slepičím vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme tak dlouho, až je rýže měkká, tj. asi 30 minut.
 - 
                                3
Pak rýži vařečkou promícháme s masem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným sýrem.