Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 100 g Brusinky
  • 600 g Rýže dušená
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 ks Slepice
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 529.4 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly.

  • 2

    Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut.

  • 3

    Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně.

  • 4

    Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu