Kapr v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Tuk
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 116.3 mg
  • Draslík 584.8 mg
  • Vláknina 587.7 mg
  • Vitamín A 587.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a necháme osmahnout.

  • 2

    Potom přidáme papriku a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným s 0,3 l vody. Vše povaříme a podle chuti osolíme, okyselíme a osladíme.

  • 3

    Do omáčky vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme ještě 10-15 minut.

Komentáře k receptu